Kayıtlar

Haziran, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gözlerin...

Resim
 Bu akşam arşınlarken Granollers sokaklarını bir anda kulağımda   bu ezgi... Çok uzun zamandır dinlememişim hasret giderdik. Evet en iyisi s ığınmak; şarkılara sığınmak bir ömür boyu!

Bir gitar İki kadın

Resim
Odamdaki bu tabloyu çok sevdim. Sanki tanıdık gözler, bilindik haller... Çok yakın bir an tıpkı biz gibi. Ne çalsak acaba der gibi. Bir şarkının peşinde vakitli vakitsiz koşan sonra da sıkılıp onu acımasızca terk eden kafası karışık kendiyle ve hayatla daima barışık, dünyanın sevgilisi kadınlar... Bir gitar bir Defne bir Çinka:)

The Joy of Life!

Resim
Minnoş'un arabasında dinlemeye doyamadan müzük de müzük tekrar da tekrar diye haykırdığım bir Arhavi dönüş yolculuğunu hatırlatıyor bana bu şarkı. O gece ne kadar güzeldi yıldızlar ışıl ışıldı sanki aralarında kutlama varmış gibi daha özenle parıldıyorlardı. Deeerken bu şarkıyı keşfedince yanımdan ayırmadığım müzikacımda, Granollers sokaklarını keyifle arşınlatan bir şarkı oluverdi. Hatta Barselona yolculuğumun tek sesi Kristi oldu. Çok eğlenceli çok sıcak bir müziği var ses de çok hoş. E daha ne olsun! "The Joy of Life" hep bizle olsun:)

Serenade...

Resim
Bu ezgilerle sayfalarca ne ödevler yaptım ben bilirim.  Sayelerinde sakinleştim, dingin bir halde bitirdim bir ders dönemini.  Bir teşekkürü ve unutulmamayı hak ediyorlar sanırım:) 

Ama babacığım...

Resim
Yaşadığın, gördüklerin dışında  Mutluluğu kuytularda bulunca  Oysa herkes başka başka olunca  Yaşlı gözlerle bana gelip sakın üzülme yavrum  Böyle büyür insanlar; ağlamak çare değil  Zaman değirmenini durdurmak kolay değil Fikret Kızılok

Portakalın Aklı Olsa

Resim
. .."Of! Bu insanların nesi var?" dedi Wittgenstein. "Böyle anlamsız sorular sormaya neden son vermiyorlar? Tüm bunlar ne demek oluyor. Baksana, senin gibiler Atina'da üzerinde düşündüğünden beri bu problemde herhangi bir gelişme oldu mu? İnsan bu tip bir felsefeyle her zaman ilerleme kaydedebilir mi?" "Her şey her zaman ilerlemeyle ilgili değildir." Sokrates kafasını salladı. "Fikirler eski olabilir doğru, ama bu fikirlerle ilgilenen yeni insanlar var. Felsefi bir soru her kuşağın soracağı bir şeydir. Eski dememiz gerekirse, Eski Yunan dramı şimdi de -tıpkı bizim felsefemiz gibi- anlamlıdır.... / Lucy Eyre Bir tarafta fikirler dünyasının başkanı Sokrates bir tarafta Wittgenstein! İddia büyük! Portakal ne zaman portakal olmaz ya da kalp atışlarımız hızlanınca, zaman da hızlanır mı? Bu gibi sorular sormak acaba insanın ne işine yarar?  Kesinlikle çok eğlenceli bir kitap! İnsanın fikirler dünyasına gideceksem e hemen öleyim ben diyesi ge

Günlerden Göksel:)

Resim
Bu kadar da hoş olunur mu, bu kadar tatlı bir müzik olur mu ama... Yaz kokuyor balkon, deniz masmavi, ışıl ışıl gökyüzü... Kulağımda; uzaktan, aşkın yalanmış, rüzgar, sarhoş, yalnız kuş... Ayaklarımı uzatıp keyifle bu albümü dinleyebilmek çok huzurlu. Evet anahtar kelimemiz bu; huzurlu! Tek derdim kiraza düşmek:) Ruhum dip köşe temizliği yapılmış, pencerelerinden bütün kilimleri halıları havalandırılan bir ev gibi. Valizimi güzel bir yaz için toparlamaya hazırım çağırıyor uzaklar ısrarla. O zaman şarkılar söylesin rüzgar boş  bir şarap şişesinin dudağından:)