Kayıtlar

Temmuz, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Salad Bowl;)

Resim
Nadide TP grubumun nasıl bir salad bowl olduğunun tatlı hatırası Svenja'dan; Bye-bye (the good old English language), Tot ziens (Dutch), Salut (French), Hoşça kal (Turkish), До скорой встречи (Russian)

...Söylenmemiş sahipsiz bir şarkıyım...

Resim
Sevgili öğrencilerim Dolors ve Matti konulu ödevimi yazarken nerden geldim bu şarkıya pek anlayabilmiş değilim:) Deli bir sıcak var yoğunluk hat safhada tam ortasındayken her şeyin güzel bir şarkı molası.... BİR EFLATUN ÖLÜM Kırgınım, saçılmış  bir nar gibiyim  Sessiz akan bir ırmağım  geceden  git dersen giderim  kal dersen kalırım  Git  dersen  kuşlar da dönmez, güz kuşları  yanıma kiraz hevenkleri alırım Ve seninle yaşadığım  o iyi günleri,  kötü  günleri bırakırım.  Aynı gökyüzü aynı keder  değişen bir şey yok ki  gidip  yağmurlara durayım.  Söylenmemiş sahipsiz  bir şarkıyım  Belki  sararmış  eski resimlerde kalırım  Belki esmer bir çocuğun dilinde.  Bütün derinlikler sığ  sözcüklerin hepsi iğreti  Değişen bir şey yok hiç  ölüm hariç.  Aynı gökyüzü aynı keder. *Behçet AYSAN*

Cafe El Mos

Resim
Granollers'de bir akşam üstü, mekan Cafe El Mos. Çikolatanın büyüsü çilek reçelinin şımartan tadıyla tam bir lezzet şöleni yaşayınca; hayatta bazı anlar reklamlardaki bazen diye geçirdim içimden. Karşımda "Herbes Medicinals" çeşit çeşit renk renk otlar, çaylar... Bir koku şöleni gibiydi  adeta ve ışıklar da yanınca sarı sarı daha da bir hoş oldu meydan. Zaten insanlar da sarı ve sıcak burada şüphesiz. Biraz ürperttiyse de rüzgar içimi; keşfetmenin, izlemenin ve öğrenmenin şevkatli kollarında sarı sıcak güzel anlardandı.

Ben seni öyle sevdim öyle sevdim...

Resim
Ben seni öyle sevdim öyle sevdim öyle sevdim ve üç nokta... ! Üç gündür şarkının aynı bölümünü mırıldanıyorum evde okulda sokakta. Bari tamamını dinleyelim değil mi yani:) Beni kategorize etme Cambridge Celta :)

Rüya... Mektup

Resim
Rüyamda bu şarkıyı dinliyordum daha doğrusu gezdiğim bulunduğum her yerde bu şarkı çalıyordu. Bağlamayı mı özledim mektupları mı yoksa Livaneli şarkılarını mı bilemedim:)  Hatırda kalmalı bu şarkı! Bir mektup Üç satır yazı Gönlünün karası Tırmalamış ak kağıdı ... Dilinde dostun selamı dostun selamı Bağlamış yollarını yollarını